Siirry sisältöön

Kuulumisia ja kuvia Perttulan hyvinvointipäivästä

Marraskuun piristykseksi järjestimme hyvinvointipäivän Perttulan tilalla Keski-Suomessa 2.11.22.

Aamuhämärissä saavuimme perille ja nautimme aamiaista vanhan hirsituvan pitkän pöydän ääressä.

Perttulan tilan mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivän toiminnasta kertoi meille yrittäjä Riitta Vesterinen-Virtanen.

Aamiaishetken ja yritysesittelyn jälkeen valmentaja Jasmine Rahkonen herätteli ajatuksiamme arvoista. Hän vertasi arvojen merkitystä osuvasti kompassiin; ne osoittavat meille suuntaa elämässä. Aivan kuten parhaimmatkin suunnistajat eksyvät joskus polulta, voimme mekin arjessamme silloin tällöin eksyä. Arvot ohjaavat meitä takaisin itselle sopivaan suuntaan. Jasmine totesi myös, että työ saa olla tärkeä arvo. Mikäli näin on, meidän on hyvä olla tietoisia siitä, että terveys ja hyvinvointi kannattelevat myös tämän arvon toteutumista. Pohdimme myös tunne- ja vuorovaikutustaitojen keskeistä roolia hyvinvoinnin osana.

Lounaan jälkeen siirryimme lähiluontoon kulkemaan yhdessä ohjatusti aisti- ja tunnepolkua. Veimme syksyistä metsäpolkua kiertäessämme huomion eri aisteihin; katselimme järven selkää, tunnustelimme puun kuorta, haistoimme syksyisen metsän tuoksun, kuuntelimme tuulen huminaa ja maistelimme ketunleipää. Polun päätteeksi kuljimme omaan tahtiin erilaisten tunnetaulujen äärelle.

Polun kiertämisen jälkeen siirryimme vielä sisätiloihin joogarentoutukseen ja iltapäiväkahveille. Kotimatkalle lähdimme levollisin mielin ja monin tavoin virkistyneinä.

Lämmin kiitos päivään osallistuneille.