Siirry sisältöön

Tutustu Diakin maaseutuhankkeiden julkaisuihin!

 

Maaseutuyrittäjien hyvinvointia tuottavat ja edistävät tekijät

Lyhyt raportti tiivistää Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen -hankkeen keskeiset havainnot ja tulokset. Tutustu myös hankkeen tulokset tiivistävään infograafiin.

raportin kansikuva, jossa neljä graafista ihmishahmoa seisoo vierekkäin maalaismaisemassa

Artikkeli maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämisestä

Katja Nuottila, Jenna Härkönen, Minna Paakkola, Sirpa Laitinen ja Tarja Tuovinen-Kakko kirjoittavat Diakin TKI-toiminnan vuosikirjassa (2021) maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämisestä  Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.  Artikkeli löytyy sivuilta 83 – 93.

Suomi on Euroopan harvaan asutuin ja maaseutumaisin maa.  Pitkään jatkunut maaseudun autioituminen, pitkät välimatkat ja yritysten syrjäinen sijainti verrattuna kaupunkimaisiin olosuhteisiin ovat haasteita maaseudun elinolojen ja maaseudun yritystoiminnan kehittymiselle.

Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen hanke on avannut uusia näkökulmia yritystoiminnan johtamiseen, työn kehittämiseen ja työyhteisönä toimimiseen. Hanketta on toteutettu PohjoisPohjanmaan ja Kainuun maakunnissa liiketoimintaan, johtamisosaamiseen ja psyykkiseen, henkiseen, sosiaaliseen ja fyysiseen työhyvinvointiin liittyvillä työpaketeilla.

Diakin TKI-vuosikirja 6:n kansikuva