Siirry sisältöön

Selkeyttä maatalousyrittäjän elämäntilanteeseen ja työuraan

Mitä

Muutos avaa jotain uutta, mutta samalla jotain vanhaa jää taakse. Siksi se ei aina ole helppoa.

Maatalousyrittäjän näkökulmasta muutos voi konkretisoitua esimerkiksi sukupolvenvaihdoksessa, kannattavuuden haasteissa, tuotannon muutoksissa tai työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Myös työkyvyn muutokset, uudelleen kouluttautuminen ja alan vaihto voivat askarruttaa.

Maatalousyrittäjän työura muutoksessa -hankkeessa tunnistamme maatalousyrittäjän arjen erilaisia tilanteita ja niissä tarvittavia voimavaroja yhdessä yrittäjien kanssa. Etsimme keinoja ja työkaluja voimavarojen vahvistamiseen, ja kokeilemme niitä myös käytännössä.

Työskentelytapamme valmennuksissa, yksilöohjauksissa ja pienryhmissä on asiakaslähtöistä, kokeilevaa ja osallistavaa.

Kokoamme hyvinvointia ja työssä jaksamista tukevia toimintatapoja yhteistyössä sidosryhmien kanssa myös muiden maatalousyrittäjien käyttöön.

Seuraa meitä somessa!

#lupamuutokseen #hyvinvoivamaaseutu #diakmaaseutu #licensetochange

Kenelle

Työikäisille maatalousyrittäjille Etelä-Savon alueella 

Milloin

Vuosien 2020–2022 aikana

Tekijät

Diakonia-ammattikorkeakoulu työhyvinvoinnin asiantuntijana ja ProAgria Etelä-Savo maatalouden kehittämis- ja neuvontaorganisaationa yhdistävät hankkeessa erityisosaamisensa maatalousyrittäjän tukemiseksi muutoksen keskellä. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus, alueen kunnat, LähiTapiola Savo-Karjala ja hankkeen toteuttajat.