Siirry sisältöön

Tulokset

Menestyvä liiketoiminta ja yrittäjän hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen -hankkeessa rakennettiin valmennus- ja työpajakokonaisuus, jossa tavoiteltiin samanaikaisesti yritysten liiketoiminnan kehittämistä sekä yrittäjän hyvinvoinnin ja työssä jakamisen vahvistamista. Tälle sivulle on koottu Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen -hankkeen keskeisiä tuloksia ja havaintoja.

 

Maaseutuyrittäjien hyvinvointia tuottavat ja edistävät tekijät

Lyhyt raportti tiivistää Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen -hankkeen keskeiset havainnot ja tulokset.

raportin kansikuva, jossa neljä graafista ihmishahmoa seisoo vierekkäin maalaismaisemassa

Infograafi

Infograafi tiivistää hankkeen tavoitteen, osallistujatiedot ja keskeiset tulokset tiiviiseen, nopeasti silmäiltävään muotoon. Tutustu infograafiin täällä!

Yrittäjän hyvinvointivinkit

Kuinka pidän huolta työkyvystäni? Onko elämäni tasapainossa? Miten voisin oppia ajattelemaan uudella tavalla? Vinkkejä ja vastauksia näihin kysymyksiin löytyy yrittäjän hyvinvointivinkeistä!

Yrittäjävinkkien kansikuva, jossa näkyy peltoa

Kurkista maaseudun yrittäjien arkeen

Maaseutuyrittäjät ovat moninainen joukko. Mukaan mahtuu yksinyrittäjiä ja työllistäviä yrityksiä, yritystoimintaa aloittavia ja sitä jo pitkään harjoittaneita, isompia ja pienempiä toimijoita monilta eri aloilta. Yhteistä on toimiminen kasvukeskusten ulkopuolella maaseutuympäristössä.

Kokosimme tälle sivulle muutamia Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen -hankkeeseen osallistuneiden yrittäjien tarinoita sekä heidän ajatuksiaan yrittäjän hyvinvoinnista ja sen vahvistamisesta.

Valmentaja Anu Suotula-Teppo makaa kuvassa vatsallaan lattialla treenivaatteissa ja nojaa leukaansa kyynärpäistä taivutettuihin käsiin. Maassa on kaksi käsipainoa Anun vieressä.

Artikkeli maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämisestä

Katja Nuottila, Jenna Härkönen, Minna Paakkola, Sirpa Laitinen ja Tarja Tuovinen-Kakko kirjoittavat Diakin TKI-toiminnan vuosikirjassa (2021) maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämisestä  Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.  Artikkeli löytyy sivuilta 83 – 93.

Suomi on Euroopan harvaan asutuin ja maaseutumaisin maa.  Pitkään jatkunut maaseudun autioituminen, pitkät välimatkat ja yritysten syrjäinen sijainti verrattuna kaupunkimaisiin olosuhteisiin ovat haasteita maaseudun elinolojen ja maaseudun yritystoiminnan kehittymiselle.

Maaseutuyrittäjien työkyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen hanke on avannut uusia näkökulmia yritystoiminnan johtamiseen, työn kehittämiseen ja työyhteisönä toimimiseen. Hanketta on toteutettu PohjoisPohjanmaan ja Kainuun maakunnissa liiketoimintaan, johtamisosaamiseen ja psyykkiseen, henkiseen, sosiaaliseen ja fyysiseen työhyvinvointiin liittyvillä työpaketeilla.

Diakin TKI-vuosikirja 6:n kansikuva